5 tips: Zo blijf je super cool op de motor!

Het heeft al weken niet geregend. Wij weten soms niet meer waar we het moeten zoeken en stappen op de motor voor wat extra verkoeling. Maar ook daar is het bloedheet! Hoe blijf je zelf ‘cool’ als het kwik stijgt boven de 30 graden. Kim (24) heeft een uitgebreide kledingcollectie en weet er ook nog eens heel veel over te vertellen, omdat ze zelf in een motorzaak werkt. Haar tips wil ze graag met jullie delen.1. Wat trek jij aan als het heel warm weer is?


Op dit moment trek ik dan als broek mijn Bull-It Fury aan. Deze zit erg goed en is beduidend koeler dan mijn lederen pak. Als jas heb ik dan wel mijn lederen Rev’it aan.

2. Doorwaai-jasje?

Mijn motorkledingkast is goed gevuld, maar in de toekomst zou ik graag nog een Alpinestars Eloise doorwaai-jas aanschaffen. Dat zal echt een stuk beter zijn met het warme weer! Het belangrijkste is om comfortabel op de motor te zitten. Als je oververhit raakt, raak je je concentratie op de weg kwijt, met alle mogelijke gevolgen van dien.

3. Wat vind jij van een koelvest?
Een koelvest is een van de beste manieren om je lichaam te koelen. De koelvestjes van Hyperkewl van Techniche Benelux zijn weer van een heel andere innovatieve technologie. Ze zijn superlicht, absorberen vocht, je kan ze wassen in de wasmachine (een must na het zweten!) en ze kunnen makkelijk onder je motorpak of t-shirt omdat ze heel dun zijn.

Lever een topprestatie!
Het fijne aan deze vestjes is dat jou lichaamsvocht direct wordt opgenomen en jouw lichaamstemperatuur tot wel wel een paar graden naar beneden kan brengen . Geen wonder dat topsporters zoals wielrenner Bouke Mollema en Dakar Rally tweeling Tim en Tom Coronel zweren bij de Hyperkewl vesten. Helemaal perfect dus voor die warme motorrit in zuid Spanje of tegenwoordig ook in Nederland!

Win-actie!
Wil jij super cool blijven in de zomer?! We hebben een super cool pakket voor jou samengesteld met Techniche-Benelux t.w.v. €183,30 : 2 roze cooltowels, nekband blauw, aerochill cap , KewlShirt Evaporative Cooling Tank Top. Ga naar de facebookpagina of instagram om te kijken hoe je kans kan maken!

4. Een lekker luchtig t-shirtje met korte broek of jeans?
Ouch, moeilijke vraag. Vroeger deed ik het wel hoor, toen nam ik het er nog niet zo nauw mee en ging ik gewoon in mijn korte broek op de motor. Tegenwoordig niet meer. Het kan ook eigenlijk niet: door mijn werk bij Motostore Barendrecht kennen- en herkennen veel mensen mij onderweg. Ik kan moeilijk de ene zaterdag een meneer overtuigen om een motorjeans te kopen omdat het veiliger is, en hem dan een week later tegenkomen terwijl ik in korte broek zit. Dat zou een beetje raar zijn. En het is gewoon veiliger om in motorkleding te rijden!

5. Vermijdt stoplichten!
Zodra je lekker aan het rijden bent is er meestal niets aan de hand. Lekker windje dat langs je heen gaat. Maar als ergens het zweet je uitbreekt is het wel stilstaan bij een rood stoplicht dat, voor je gevoel, net iets te lang op rood blijft staan. Deze tip klinkt simpel, maar vermijdt zo veel mogelijk de stoplichten met deze temperaturen. Echt een No-Go.

Hou de facebookpagina en instagram in de gaten. Heb je een idee of tip? Laat het de redactie weten!

Sharing is caring!

0