AllesInspirerendLifestyleMotorkleding

Styleguide: Val op met unieke motorkleding van Rusty Stitches

Wil jij wel eens wat anders dan een zwart motorpak? Geen 13 in een dozijn, maar ook geen oldskool motorpak met bonte kleuren? Rusty Stitches helpt jou om uniek en fashionable voor de dag te komen. Met een stijl die wij zouden omschrijven als een mix tussen retro en urban, heeft Rusty Stitches een ruim assortiment motorkleding voor alle type motorrijders. Laat je inspireren door deze styleguide! 

Redactie / Tester: Sonja Sinot-de Bruijn | Instagram: @sonyamaha1 | 1.64 meter
Foto’s:
@llnk.media
Kleding: Joyce V2 Jas €339,95 maat 44 |  Claudia V2 Broek €169,95 maat 44 | Bonnie V2 Handschoenen € 39,95 | Furygan Angie Schoenen €149,90

Over Rusty Stitches

Wist je dat Rusty Stitches een merk van Nederlandse bodem is? Vanaf 2017 onderscheidt het merk zich door unieke motorkleding te produceren waarmee je opvalt. Naast bijzonder design, staan kwaliteit en veiligheid voor Rusty Stitches voorop. De Achterhoekse designer Fennie is zelf een ras-echte Motormeid en ontwerpt de kleding. Het leuke is: ze denkt out of the box en werkt graag met kleur en dat is duidelijk te zien in de collectie!

Zwart Lederen motorjas met pastelkleuren | Joyce V2

De Joyce is één van de bestsellers voor dames. Deze jas is gemaakt van soepel rundleer en zit boordevol details: streepjes op de mouwen, ruitvormige stiksels op de onderrug en schouders, de gestikte merknaam op de borst, letters op de bovenrug en de gedetailleerde drukknopen maken het helemaal af. Kies voor zwart met een leuk (kleur-)detail of knal eruit met de bordeauxrood, keuze genoeg!

De binnenvoering is van polyester en de jas heeft ook een uitneembare thermische voering voor de koudere dagen. Mocht het lekker warm zijn, dan zorgen twee ritsen op de borst en één op de rug voor ventilatie. Dat maakt de jas geschikt voor meerdere seizoenen, heel fijn! De ritsen op de heupen maken het makkelijker om de jas aan te trekken of om de juiste pasvorm te bepalen, het zorgt voor 8 cm extra ruimte. De mouwen zijn verstelbaar met rits en drukknoop. Verder heeft de jas twee zakken aan de buitenkant en twee aan de binnenzijde, plus nog twee in de thermische voering.

Veiligheid en extra grote maten 

Hoewel de jas level AA protectie heeft op de ellebogen en schouders, zit er niet standaard een rugprotector bij. Deze kan je los aanschaffen. Voor extra veiligheid heeft de jas lusjes met drukknopen, waardoor je de jas aan je broek kan bevestigen. De Joyce V2 is in alle variaties verkrijgbaar in maat 36 t/m 46 en in het zwart verkrijgbaar t/m maat 56.

Motorlegging | Claudia V2

De Claudia V2 is een mooie zwarte motorlegging die super comfortabel aanvoelt. Het zachte stretchmateriaal met een hoge tailleband en plooien bij de knieën zorgt ervoor dat je je volledige bewegingsvrijheid behoudt terwijl je goed beschermd bent. De binnenvoering is compleet van Kevlar en de knie- en heupprotectie is inbegrepen. Grote lussen rondom de tailleband zorgen ervoor dat je een riem kunt dragen en je de Rusty Stitches jas eraan kunt bevestigen voor extra veiligheid. Verder heeft de broek 2 zakken aan de voor- en achterkant.

Eigen ervaring

De legging heeft een aansluitende pasvorm, waardoor hij ondanks de protectoren niet bonkig aanvoelt. Het kan wat lastig zijn om hem aan te doen doordat de stof dik is en niet heel glad, maar als je hem eenmaal aan hebt zit hij echt onwijs lekker! Doordat de stof zo dik is, is het geen ideale broek voor de zomer. Bij hogere temperaturen plakt de broek op je huid en voelt hij warm aan. Ondanks dat de broekspijpen voor mij met mijn 1.64m wat te lang zijn, heb je daar door het zachte materiaal geen last van.

Een nadeel vind ik dat de ritsen voor het zakje waar je knieprotectie in zit aan de buitenkant van de broek zitten. Het is fijn dat je na het aantrekken van de broek nog je knieprotectie kunt verstellen, maar dichtgeritst zit de ritstrekker (het lipje van de rits) aan de binnenkant van je knie, waardoor je bij het op- of afstappen zomaar een kras op je motor kunt zetten als je niet oplet. Gelukkig kun je de ritstrekker wegstoppen achter de knieplooien van de broek, maar hij piept er na bepaalde bewegingen of na het aantrekken van de broek soms uit. Iets om op te letten.

Kies jouw stijl en perfecte maat

De Claudia V2 is verkrijgbaar in volledig zwart of met roze of witte details in maat 36 t/m 46. Daarnaast is er nog een zwart-rood geruite variant voor wie echt op wil vallen. In het zwart is de legging verkrijgbaar t/m maat 56.

Handschoenen | Bonnie V2

Wie graag een statement maakt, slaagt ongetwijfeld bij de unieke collectie handschoenen van Rusty Stitches. De Bonnie V2 handschoenen zijn gemaakt van zacht materiaal, met harde bescherming op de knokkels. De vingers zijn verstevigd met extra beschermend materiaal en ook de binnenzijde heeft een extra beschermende laag.

Door het zachte materiaal en de stretchplooien op de knokkels voelen de handschoenen soepel en beweeglijk. De klittenbandsluiting op de pols is mooi afgewerkt met het Rusty Stitches logo.

Ik raad aan om de handschoenen goed te passen in de winkel. Bij mij lijkt de linkerhandschoen strakker dan de rechter; de opening lijkt iets krapper te zijn, maar dit kan ook een fabricage foutje zijn.

Meer lezen over deze handschoenen? Lees hier de ervaring van Inge

Make your statement

De Bonnie V2 handschoenen zijn verkrijgbaar in zwart met wit en verschillende panterprints en deze bloemetjesprint in maat XS t/m XXL. Je kunt hiermee een standaard zwarte motoroutfit heel leuk pimpen!

Schoenen | Furygan Angie

Deze urban motorschoenen passen perfect bij deze outfit, maar er zijn natuurlijk veel meer combinaties mogelijk. De schoenen zitten stevig rondom je enkels, waar de D30 protectie je enkels goed beschermt. Er zit regenprotectie bij de veters, zodat je voeten niet meteen nat worden bij een buitje. Regent het harder, dan worden ze wel degelijk nat, want ze zijn niet helemaal waterdicht. De zolen zijn geribbeld om je wat extra grip te geven.

De Angie schoenen zijn verkrijgbaar in zwart met gouden of roze veters in maat 36 t/m 41. Ik koos voor de gouden veters, die in werkelijkheid meer beigekleurig zijn. Ook zou ik de schoenen eerder grijs noemen dan zwart.  

Bekijk de collectie van Rusty Stitches online of in één van de stores, bijvoorbeeld de prachtige Rusty Stitches flagship store in Motorkledingstore Capelle aan den IJssel!