AllesInspirerend

Nooit meer zachte motorbanden met deze handige bandenpomp

Hoe vervelend is het als je telkens naar de benzinepomp moet rijden om je motorbanden op te pompen. En nog erger, als je er nog voor moet betalen ook. Met de elektrische Superpomp van Plattebandd.nl kun jij gewoon lekker thuis of onderweg je banden op de juiste spanning brengen. Superhandig en geen gedoe meer!

Redactie: Ellen Kox
Motor: CFMOTO-650NK

Banden zijn de enige vorm van contact tussen jou en de weg. Het is dus hartstikke belangrijk dat je banden in goede staat zijn en dat deze op juiste spanning zijn. Een te lage of te hoge bandenspanning resulteert in slecht stuur- en rijgedrag van je motor. Maar hoe weet je hoeveel bar er in je banden moet?

De juiste spanning

Vaak kun je een sticker op je kettingbeschermer vinden waarop de juiste spanning staat aangegeven. Heb je deze sticker niet op je motor zitten, dan valt de juiste spanning terug te lezen in het instructieboekje van de motor. Heb je die ook niet? Dan kun je even op internet zoeken naar de juiste spanning die bij jouw motor en belading hoort. 

bandenspanning
De aangegeven bandenspanning die in mijn instructieboekje staat
Bandenspanning: koud of warm?

Je bandenspanning meten en oppompen doe je bij koude banden. Lucht zet namelijk uit door warmte, waardoor warme banden een hogere spanning hebben. De Superpomp is hier ideaal voor, want dit kun je lekker thuis doen bij koude banden.

Bandenspanning meten

Met de Superpomp meet je je bandenspanning super eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de pomp aanzetten, het ventieldopje van je band los te draaien, de pomp aansluiten en hij geeft direct de spanning aan. Met het “u”-knopje kun je verschillende spanningsindicaties selecteren: PSI, Bar, KPA en Kg/cm2. Ik kies gewoon voor ‘Bar’, aangezien dit de meest gangbare maat in Nederland is.

Te lage bandenspanning
De gemeten bandenspanning van mijn voorband
Banden oppompen

Volgens het instructieboekje moet er 2.35 BAR in mijn voorband en 2.5 BAR in mijn achterband. Mijn bandenspanning is dus te laag. Het oppompen werkt ook super eenvoudig:

  • Ik druk op het plusje totdat ik het juiste aantal BAR op de pomp zie
  • Voor de voorband selecteer ik 2.40 BAR
  • Druk op de aan/uit knop en de Superpomp pompt mijn band op tot 2.40 BAR
  • De pomp stopt automatisch als de juiste druk bereikt is

 

Omdat ik nu teveel spanning in mijn band heb en de Superpomp in stapjes van 0.10 BAR pompt, laat ik nu een beetje lucht uit m’n band. Daarna sluit ik de pomp weer aan om mijn spanning te meten. Voila, precies 2.35 BAR in m’n voorband! Hetzelfde proces herhaal ik voor mijn achterband.

Let op: raak het slangetje van de pomp niet aan, want deze kan erg warm worden.

Ook voor je auto, fiets, voetbal en meer

De Superpomp wordt geleverd met een aantal accessoires waardoor je vrijwel alles kunt oppompen wat je maar kunt bedenken. Verloopstukjes voor een Frans ventiel (sommige fietsen hebben deze) en voor een voetbal worden standaard meegeleverd. Je krijgt er zelfs een houder voor op je fiets bij, en een mooi zakje om ‘m mee te nemen. De pomp zelf heeft een capaciteit tot 10.3 BAR.

Superpomp accessoires
Superpomp accessoires
Mijn conclusie?

Deze pomp is echt onwijs handig! Het allergrootste voordeel is dat je je banden op spanning kunt brengen als ze nog koud zijn. Ook handig om snel je bandenspanning even te checken voordat je gaat rijden. De pomp is erg nauwkeurig en snel. Bijkomend voordeel is dat je zelf niet hoeft te pompen (pfff, geen lamme armen meer), het gebeurt allemaal automatisch. 

Nooit meer zachte motorbanden met de superpomp

Hoe en wanneer pomp jij je banden op? Laat het ons weten op Instagram of Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *